2021-01-13 15:50:51• hírek • Bede Emőke

Tizenkét oltóponttal és egy mobil egységgel készülnek az oltási kampány második szakaszára

Már zajlik annak a 12 oltópontnak a kialakítása és felszerelése Szatmár megyében, melyeket az oltási kampány második szakaszára készülve január 15-én fognak beüzemelni – tájékoztat a prefektusi hivatal.

Szatmárnémeti területén öt helyszínen alakítanak ki oltóközpontot, ám ezek értelemszerűen nem csak a város, hanem Erdőd, Ákos, Egri, Krasznabéltek, Batiz, Kolcs, Szamosdob, Pusztadaróc, Homoród, Lázári, Mikola, Szatmárpálfalva, Vetés és Szatmárhegy közigazgatási egységek lakosságát is ki fogják szolgálni. Ugyancsak Szatmárnémeti lesz annak a mobil oltóegységnek is a bázisa, mely a megye azon lakosaihoz jut majd el, melyek bizonyos oknál fogva nem szállíthatók vagy valamelyik szociális otthonban élnek.


A megyeszékhelyen túl Nagykárolyban, Avasfelsőfaluban, Tasnádon, Aranyosmeggyesen, Szelestyehután, Alsószopron és Nagygércén alakítanak még ki oltóközpontokat, ám természetesen ezek esetében is pontosan meg van határozva, hogy mely községek lakosságát hivatottak e helyszíneken oltani. Mutatjuk, melyek ezek:


A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint az oltóközpontok koordinátorait már kijelölték, a személyzet toborzása pedig már az utolsó szakaszban jár.


Mit kell tudni az oltásra való jelentkezésről?

Mindazok, akik a második szakasz feltételeinek eleget téve szeretnék beoltatni magukat, több csatornán is jelezhetik erre vonatkozó szándékukat:

  • a kulcsfontosságú munkát végzők a munkáltató révén regisztrálhatnak,
  • lehet regisztrálni egyénileg az ide kattintva elérhető weboldalon, ám érdemes tudni, hogy a platform csak január 15-én 15 órakor nyílik meg,
  • a 65 év felettiek és a krónikus betegek kérhetik a háziorvos segítségét,
  • a 65 év felettieknek segíthetnek hozzátartozóik is,
  • a polgármesteri hivatalok szociális igazgatóságához is lehet fordulni segítségért,
  • a 65 év felettiek és a krónikus betegek hívhatják 021.414.44.61-es telefonszámot is.

Arról, hogy melyek azok a krónikus betegek és kulcsfontosságú munkát végző személyek kérelmezhetik az oltást, ide kattintva lehet tájékozódni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: